נדל"ן ברצלונה - AK-BCN

חדשות נדל"ן – חוק הדיור מקפיץ את שכירויות הMid-Term ב-40%

לפני מספר חודשים סיפרנו לכם על חוק הדיור החדש, שקבע מספר שינויים מהותיים בשוק הדיור בספרד. החוק הפך את הכדאיות להשכרה לטווח ארוך עבור בעלי דירות לפחותה. שני דברים מהותיים נקבעו: האחד, גלגול עלות הסוכנות מהשוכר למשכיר (לרוב גובים חודש שכירות), והשני הוא קביעת מדד שעל פיו ניתן להעלות את שכר הדירה מחוזה לחוזה, כך שישנו פיקוח על ההעלאות. בעלי דירות רבים מצאו את עצמם מחליטים לחשב מסלול מחדש ולהוציא את הדירה שלהם משוק הדירות המוצעות להשכרה או לחילופין, להשכיר אותה תחת חוזה להשכרה עונתית.

מאז שעבר החוק, אנחנו רואים ומרגישים את מצוקת שוק השכירויות ביתר שאת. גם עכשיו, כשסוף נובמבר וגל הביקוש הולך ויורד, יש ביקושים שלא נראו עד כה בברצלונה. כאנשי מקצוע שעובדים בשטח ומרגישים את הלב הפועם של השוק אנחנו יכולים לאמת שיש ירידה בכמות הדירות המושכרות לטווח ארוך לצד עליה בכמות הדירות המושכרות לטווח בינוני, שזה בדיוק סוגי השכירויות שאנחנו מתעסקים בהם.

שכירויות לטווח בינוני, נקראות גם seasonal rentals או temporada, או mid-term, הן שכירויות המוצעות לטווח זמן של בין 31 יום ל-11 חודשים ומיועדות למי שזקוק למגורים זמניים. הסכם השכירות נתון לרצונותיהם של השוכר ושל המשכיר, ל-LAU (Ley de Arrendamientos Urbanos) ולמנהל האזרחי (codigo civil). מה שזה אומר, זה שההסכמים הללו אינם נתונים לחוק הדיור החדש ולכן לא מושפעים ממנו. בעבר הכנו כתבה שמפרטת את סוגי השכירויות ומסבירה לכם מה המשמעות של כך כאנשי נדל"ן וכמשקיעים. תוכלו לקרוא אותה כאן.

בכתבה שפורסמה בימים האחרונים באידיאליסטה, פורסמו הנתונים הבאים:

  • ברבעון השלישי של 2023, דירות להשכרה במיד-טרם בכל ספרד, היוו כ 10% ממספר הדירות בשוק. זאת מיד לאחר שעבר החוק החדש, ובמקביל לירידה של 12% במספר הדירות שהושכרו לטווח ארוך.
  • בסן סבסטיאן נצפתה עליה של 32% מהדירות להשכרה המוצעות כ-seasonal rental, ובברצלונה 28%. אחריהן מופיעות קדיס, סנטנדר, מאלאגה וטרגונה.
  • נצפתה עליה משמעותית בנפח ההשכרות: מלאגה בראש עם עליה של 126% בטרימסטר, לאחר מכן סן סבסטיאן, ולנסיה ואליקנטה. ברצלונה עם עליה של 45% בטרימסטר.
  • במקביל נצפתה ירידה בדירות המוצעות להשכרה לטווח ארוך כשבברצלונה נצפתה ירידה של 4% מהסמסטר הקודם, במדריד של 3%. גם ביחס לשנה שעברה בטרימסטר הזה, ניתן לראות ירידה של 12% בברצלונה, במדריד של 26%.

אידיאליסטה מסתמכת על נתונים הנובעים מפרסומים שעושות הסוכנויות באתר שלה. היות והרוב המכריע של הדירות לקניה והדירות להשכרה מפורסמות באתר הזה, אנחנו נוטים להאמין ולסמוך על המגמות שהיא מציגה, אם כי אנחנו לא מתעכבים על הנתונים המדויקים.

לסיכום, אין ספק שיש השפעה ישירה של חוק הדיור החדש על שוק הדיור בספרד בכלל ובברצלונה בפרט, כאזור מבוקש למגורים. נראה שבעלי דירות רבים בחרו להוציא את הדירות שלהם מהשוק, או להשכיר אותם בשכירות טמפורדה, שהיא חוקית לחלוטין, אך פחות נוקשה עבורם. בכתבה שערכנו כשיצא החוק, דיברנו על ההשפעות האפשריות והנה אנחנו רואים אותם בשטח.


חברת AK-BCN מנהלת נכסים בשכירויות עונתיות. זאת משום שזאת הדרך הכי נכונה להתעסק בנדל"ן בברצלונה. פנו אלינו אם אתם מחפשים ידיים בטוחות מקצועיות וטובות שיטפלו בנכס שלכם.

תשתפו:

מאמרים נוספים

לאן הולכים משקיעי הנדל"ן? להוספיטלט!

כבר זמן מה שרוחות משקיעי הנדל"ן בברצלונה נושבות להוספיטלט. השקעות נדל"ן איכותיות לא נעשות בהכרח בפריים לוקיישן. החכמה היא לאתר את האזורים שיש בהם פוטנציאל

שלחו לנו הודעה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפו לניוזלטר וקבלו חדשות ועדכונים על נכסים והזדמנויות חד פעמיות להשקעות בנדל"ן בברצלונה: